28 жовтня 2016 р.

Друга Ярмарка знань Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ.


18 жовтня в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді міста Києва відбулася Друга Ярмарка знань Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ.
Благородна мета заходу – поширення екологічних, освітніх знань та прямих практик від ПМГ ГЕФ. Учасники та партнери  Програми мають змогу також продемонструвати знання та досвід екологічного  менеджменту, стратегічного партнерства громадського, державного та комерційного секторів для сталого розвитку держави.


Організатори Ярмарку Знань: Програма малих грантів ПРООН/ГЕФ, Партнерська мережа «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні» та Неурядова мережа ГЕФ в Україні. Ярмарка проводиться вже вдруге для поширення кращих практик, інноваційних технологій та досвіду, посилення спроможності, популяризації участі організацій громадянського суспільства у розбудові національної екологічної політки, забезпечення сталості проектів та мобілізації додаткових ресурсів для сталого розвитку громад.

Під час Ярмарку знань на тематичних виставках-звітах громадські організації – партнери мережі ПМГ ГЕФ в Україні, продемонстрували отриманий досвід, інформаційно-просвітницькі та наочні матеріали, провели майстер-класи та довели дієвість і практичне впровадження принципу забезпечення сталого розвитку: «МІСЦЕВІ ДІЇ – ГЛОБАЛЬНІ ПЕРЕВАГИ».

Рівненська обласна громадська організація “За чисте довкілля” взяла участь у роботі Другої Ярмарки знань Програми малих грантів ПРООН/ГЕФ.
 На фото: пан Ніл Вокер, Координатор системи ООН в Україні і Василь Кузьмич, голова РОГО “За чисте довкілля” разом з Рівненським етнічним колективом "Горинь" на Ярмарку Знань.
Василь Кузьмич, голова РОГО “За чисте довкілля” разом з Рівненським етнічним колективом "Горинь" привітали на Ярмарку Знань високу гостю - асистента Генерального секретаря ООН, керівника регіонального бюро ПРООН в країнах Європи та СНД Джихан Султаноглу козацькою піснею. Пісня сподобалась - принаймні "Будьмо, гей" гостя скандувала  разом з усіма досить енергійно!

В роботі заходу взяли участь асистент Генерального секретаря ООН, керівник регіонального бюро ПРООН в країнах Європи та СНД Джихан Султаноглу (Cihan Sultanoglu), Координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер, Національний координатор ГЕФ ПМГ Світлана Нігородова, заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей, представники бізнесових кіл, громадськості та учнівської молоді.

Екологічні проекти Програми малих грантів були присвячені різним тематикам, зокрема: відновленню Сходу України на засадах збалансованого розвитку, рекультивації земель, порушених внаслідок незаконного видобування бурштину, енергоефективному освітленню, виготовленню органічної продукції. Учасники та гості ярмарку мали змогу взяти участь у майстер-класах з виготовлення екосувенірів, органічної косметики, приготування трав’яних чаїв, виробів з солоного тіста.
Під час Ярмарки знань в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді за участі делегації ООН та Глобального екологічного фонду (ГЕФ), відбулося урочисте відкриття трьох нових опалюваних котелень - учнівський центр долучився до проекту ООН та Глобального екологічного фонду під назвою "Розвиток та комерціалізація біоенергетичних ресурсів".
 На фото: асистент Генерального секретаря ООН, керівник регіонального бюро ПРООН в країнах Європи та СНД Джихан Султаноглу (Cihan Sultanoglu), заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей (посередині) та Координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер під час відкриття енергоефективної котельні: були запущені три котли, які працюють на біопаливі - солом'яній пелеті.
Нові котельні є економними та екологічно чистими засобами опалення, мають потужність 220 кіловат і здатні обігрівати площу в 2200 кв.м., автоматизовані, за потреби можуть як зменшувати, так і підвищувати температуру. Коштують 3,5 млн. грн., однак, за підрахунками спеціалістів, ці витрати окупляться вже через кілька років. A встановлення котлів на біомасі для опалення в 17 тисячах шкіл дозволить скоротити витрати на енергію на 60%.

 За словами заступника генерального секретаря ООН, директора Регіонального бюро по країнах Європи і СНД Програми розвитку ООН Джихан Султаноглу, Україна, як найбільший експортер зернових у світі, насіння соняшнику та цукрових буряків, повинна використовувати свої можливості. Програма розвитку ООН «Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні» працюватиме до 2030 року. 193 країни, включно з Україною, підписали її.


Більше фото з Другого Ярмарку знань ПМГ ПРООН/ГЕФ дивіться в альбомі
https://photos.google.com/album/AF1QipOR65cxM12ZBtZqp0ywrl3DviCyM1Y4RgvSSzam

 Кузьмич Василь Степанович,

голова Рівненської обласної
громадської організації “За чисте довкілля”


Немає коментарів: