2 червня 2016 р.

УКРАЇНСЬКИЙ ЕЛЕКТРОБУС економить до 1000 гривень у день


Електромобіль з кожним днем усе більше набирає популярність серед інших видів автомобілів. За оцінками експертів, уже в найближчому майбутньому - до 2020 року - кожен десятий автомобіль у Європі буде заправлятися електроенергією.
Український електробус, який вже пів-року проходить випробування на одному з регулярних маршрутів у Луцьку, заощаджує у порівнянні з дизельним мікроавтобусом від 800 до 1000 гривень у день.

Удосконалений зразок, виготовлений консорціумом «Електробус України» на базі серійного мікроавтобуса «Богдан», більш як за півроку експлуатації не мав жодних серйозних несправностей.

Перший український електробус пройшов випробування у 2014 році.
 
Підприємство “Санрайз” ЛТД вирішило переобладнати свій старенький автобус на електричне живлення. Видаливши з нього двигун внутрішнього згорання і паливний бак,

встановили електродвигун та акумуляторні батареї. Замість паливного баку у ньому є розетка. Для повної зарядки акумуляторів від електромережі необхідно чотири години. Після цього автобус зможе безперервно їхати триста кілометрів. 
Експериментальний автобус пофарбували у зелений колір.
«За результатами досліджень конструктивні елементи електромобіля для міських пасажирських перевезень були допрацьовані і наприкінці вересня 2015 року з’явилась друга версія, — розповідає голова правління консорціуму "Електробус України" Микола Голеєв. – Запущений у серійне виробництво електробус, двигун, системи управління та більшість інших конструктивних вузлів якого вироблені в Україні, коштував би значно дешевше, ніж закордонні аналоги».
Микола Голеєв впевнений, що широке впровадження електричних транспортних засобів в Україні дозволить значно зменшити використання нафтопродуктів. «Електробуси і електромобілі не тільки дозволять економити фінансові і матеріальні ресурси, а й покращать стан міського довкілля, - наголошує фахівець. - Крім того, серійний випуск подібної техніки в Україні міг би створити понад півмільйона нових робочих місць».
Очільники і головні спеціалісти підприємств, які входять до консорціуму «Електробус України» а також науковці НТУУ «КПІ» вирішили підготувати спільне звернення до Кабміну щодо підтримки проекту з серійного виробництва українських електробусів.
Перші зразки українського електробуса були виготовлені на автобусоремонтному заводі «Санрайз».

Немає коментарів: