11 січня 2014 р.

Підвищення екологічної свідомості – запорука сталого розвитку суспільства


Ми жителі планети Земля. Кожна людина, що живе на цій планеті, є її частинкою. Наша планета надзвичайно гарна, на ній стільки зелені, яскравих кольорів, пишних лугів, прекрасних гір, затишних долин, мудрих лісів. А моря, океани, річки і озера - вони наповнюють нашу планету своєю синявою. Лазурне небо і чисте повітря, яким хочеться дихати і відчувати радість всередині себе. А сонце - добре і променисте, посміхається, бачачи всю цю красу.

Ви скажете, це все не так ? Повітря - не чисте. Ліси - вирубуються. Море - брудне? Природна краса зникає під купами сміття – люди мають все менше простору для здорового відпочинку. А як так вийшло, що ми до цього дійшли? Як склалося так, що ми допустили таке ставлення до нашої домівки, до нашої планети? Байдужість, байдужість - як вийшло так, що ми такими стали !


Але ми можемо все виправити, все тільки в наших руках тепер. В руках кожної людини. Думка однієї єдиної людини може змінити Світ. А коли таких думок багато і всі вони спрямовані на творення і добро? Це перетворюється на чарівну енергію, яка може виправити всі помилки, допущені нами і до нас!

Саме зараз свідомість людей пробуджується і приходить розуміння, що разом ми сила і можемо багато чого. Можемо міняти і розширювати цей світ, робити його здоровим і красивим, з прекрасним синім небом і яскравим сонцем, зеленою травичкою, по якій будуть бігати здорові, щасливі, усміхнені діти. І людина ніколи не залишиться одна, навколо неї буде чуйність і підтримка людей. Ця проблема стосується кожного. Бо кожен із нас своїми простими діями і активною громадською позицією може сприяти вирішенню цієї проблеми: зміни у побуті, свідомий вибір товарів, подолання споживацького ставлення до природи, особисте здійснення природоохоронних дій (озеленення, благоустрій, реконструкція систем водопостачання, каналізації, використання альтернативних джерел обігріву власних осель, тощо).

Все залежить від нас!

Підвищення екологічної свідомості – запорука сталого розвитку суспільства !

Немає коментарів: