14 липня 2016 р.

Тренінг з управління проектами для грантових проектів ПМГ ПРООН/ГЕФ

Тренінг з управління проектами для грантових проектів, які адмініструються Програмою малих грантів ПРООН/ГЕФ


7-8 липня 2016 року у смт Іванків Київської області відбувся Тренінг з управління проектами для грантових проектів, які адмініструються Програмою малих грантів ПРООН/ГЕФ.

Протягом двох днів понад 40 представників організацій громадянського суспільства та місцевих громад з Київської, Житомирської та Рівненської областей, вивчали особливості ландшафтного підходу ПМГ в циклі ГЕФ 6, тематичні напрямки ГЕФ, екологічні виклики та шляхи їх подолання у громадах Житомирського та Київського Полісся.

Високу ефективність та професійність тренінгу забезпечили ряд експертів, а саме: представники громад, організацій громадянського суспільства, вчені, координатори та експерти проектів ПРООН/ГЕФ, представники національного керівного комітету ПРООН/ГЕФ ПМГ, представники ПРООН, національний координатор ПРООН/ГЕФ ПМГ в Україні Світлана Нівгородова. Взяв участь у тренінгу і голова ГО "За чисте довкілля" Василь Кузьмич.

Основна увага була приділена розробці проектних концепцій та пропозицій для ГЕФ ПМГ, впровадженню ідей сталого розвитку у плани регіонального розвитку, шляхам подолання екологічних викликів на Поліссі. У ході програми відбувся круглий стіл з інформування учасників про результати Міністерської Конференції «Довкілля для Європи» 2016.

Під час практичних командних занять учасники змогли перевірити отримані знання, завдяки он-лайн тренінгам по поводженню з відходами та принципам сталого розвитку. 

На завершення тренінгу відбулися "практичні заняття" - виїзд  у село Дитятки для обнайомлення на місці  з  проблемою громади з дикими тваринами та практичної розробки проектної концепції щодо шляхів її вирішення.


Заступник ГО “За чисте довкілля”
Анна Логінова

Немає коментарів: