15 вересня 2013 р.

Лауреат Нобельської премії - 2013






Всеукраїнський фестиваль гумору «Лауреат Нобельської премії» в с. Нобель, який зібрав півтори тисячі осіб, цьогоріч не тільки гумористичний, а й екологічний.  Перед фестивалем активісти обласної громадської організації "За чисте довкілля" прибрали прибережну зону озера, закликаючи оберігати перлину природи.
Слава Нобля передається iз вуст в уста, та є в цієї медалі й інший бік. Місцеві жителі Нобля побоюються перетворення місцевих лісів на сміттєзвалища, чим, чого гріха таїти, зловживають деякі горе–туристи. «Від зеленого туризму ми для села не маємо нічого, крім сміття, — каже сільський голова Валентина Тишлакович. — Люди ж різні приїжджають — хто прибере за собою, а хто й таке залишить, що глянути страшно. Поки що ми встигаємо прибирати, а якщо наплив туристів збільшиться, не знаю, як справлятимемося».
Впроваджуючи просвітницьку роботу ГЕФ ПМГ ПРООН в Україні під гаслом «Підвищення екологічної свідомості – запорука сталого розвитку суспільства» активісти використовують кожну можливість і словом, і діями підвищувати свідомість жителів і гостей. Пропагандистські плакати обласної громадської організації "За чисте довкілля" на фестивалі закликають: цінуй, оберігай природу, насолоджуючись її красою і дарами!




Немає коментарів: